Siirry pääsisältöön

Verstas säästää aikaa ja helpottaa sateella 
Meteli on melkoinen, kun sahataan metallitynnyriä kahtia. Sen jälkeen puolikkaiden reunat hiotaan ja tynnyrinpuolikkaat jatkavat matkaansa. Jatkokäsittelyä ja kuljetusta odottavat myös muun muassa leirihotellin vastaanottotiski, kiipeilyseinä sekä erinäinen määrä muihin ohjelmiin tulevia rakennelmia.
Säihkeen rakennelmat tehdään yhdessä paikassa ja kuljetetaan valmiina oikeaan paikkaan kasattaviksi.
Täysin uusi keksintö verstas ei toki ole: rakennuspäällikkö Tero Lahin kertoo, että ainakin Roihulla oli käytössä vastaava järjestelmä. Puuseppänä Lahin on tottunut kulkemaan työkalujen kanssa eri paikkoihin, mutta todellisuudessa verstas säästää aikaa.
- Se on helpompaa, kun on yksi paikka, missä tehdä kuin että kaikki kannettaisiin ympäri leiriä, Lahin kertoo.
Verstaan peräkärry ja työkalut on saatu lainaan ja verstas on myös katettu. Sadekaan ei haittaa, kun työkalut ovat jo valmiiksi sateensuojassa tai ainakin hyvin lähellä sitä.
- Kilkkeellä sahattiin jossain leirisuoralla sateessa, niin se ei houkuta. Nyt jos tulee sade, se ei haittaa.
Sateensuojan lisäksi aikasäästö on Lahinin mukaan merkittävä. Se, että lähtisi tekemään hommia toiselle puolelle leiriä ja sitten huomaisi, että jotain puuttuu, veisi enemmän aikaa, kuin että kaikki on yhdessä paikassa jo valmiiksi. Toki verstaalla painavat myös mukavuusnäkökulmat.
- Mukavampaa, kun musiikki soi ja kahvinkeitin porisee, Lahin naurahtaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…