Siirry pääsisältöön

Verstas säästää aikaa ja helpottaa sateella 
Meteli on melkoinen, kun sahataan metallitynnyriä kahtia. Sen jälkeen puolikkaiden reunat hiotaan ja tynnyrinpuolikkaat jatkavat matkaansa. Jatkokäsittelyä ja kuljetusta odottavat myös muun muassa leirihotellin vastaanottotiski, kiipeilyseinä sekä erinäinen määrä muihin ohjelmiin tulevia rakennelmia.
Säihkeen rakennelmat tehdään yhdessä paikassa ja kuljetetaan valmiina oikeaan paikkaan kasattaviksi.
Täysin uusi keksintö verstas ei toki ole: rakennuspäällikkö Tero Lahin kertoo, että ainakin Roihulla oli käytössä vastaava järjestelmä. Puuseppänä Lahin on tottunut kulkemaan työkalujen kanssa eri paikkoihin, mutta todellisuudessa verstas säästää aikaa.
- Se on helpompaa, kun on yksi paikka, missä tehdä kuin että kaikki kannettaisiin ympäri leiriä, Lahin kertoo.
Verstaan peräkärry ja työkalut on saatu lainaan ja verstas on myös katettu. Sadekaan ei haittaa, kun työkalut ovat jo valmiiksi sateensuojassa tai ainakin hyvin lähellä sitä.
- Kilkkeellä sahattiin jossain leirisuoralla sateessa, niin se ei houkuta. Nyt jos tulee sade, se ei haittaa.
Sateensuojan lisäksi aikasäästö on Lahinin mukaan merkittävä. Se, että lähtisi tekemään hommia toiselle puolelle leiriä ja sitten huomaisi, että jotain puuttuu, veisi enemmän aikaa, kuin että kaikki on yhdessä paikassa jo valmiiksi. Toki verstaalla painavat myös mukavuusnäkökulmat.
- Mukavampaa, kun musiikki soi ja kahvinkeitin porisee, Lahin naurahtaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…