Siirry pääsisältöön

Verstas säästää aikaa ja helpottaa sateella 
Meteli on melkoinen, kun sahataan metallitynnyriä kahtia. Sen jälkeen puolikkaiden reunat hiotaan ja tynnyrinpuolikkaat jatkavat matkaansa. Jatkokäsittelyä ja kuljetusta odottavat myös muun muassa leirihotellin vastaanottotiski, kiipeilyseinä sekä erinäinen määrä muihin ohjelmiin tulevia rakennelmia.
Säihkeen rakennelmat tehdään yhdessä paikassa ja kuljetetaan valmiina oikeaan paikkaan kasattaviksi.
Täysin uusi keksintö verstas ei toki ole: rakennuspäällikkö Tero Lahin kertoo, että ainakin Roihulla oli käytössä vastaava järjestelmä. Puuseppänä Lahin on tottunut kulkemaan työkalujen kanssa eri paikkoihin, mutta todellisuudessa verstas säästää aikaa.
- Se on helpompaa, kun on yksi paikka, missä tehdä kuin että kaikki kannettaisiin ympäri leiriä, Lahin kertoo.
Verstaan peräkärry ja työkalut on saatu lainaan ja verstas on myös katettu. Sadekaan ei haittaa, kun työkalut ovat jo valmiiksi sateensuojassa tai ainakin hyvin lähellä sitä.
- Kilkkeellä sahattiin jossain leirisuoralla sateessa, niin se ei houkuta. Nyt jos tulee sade, se ei haittaa.
Sateensuojan lisäksi aikasäästö on Lahinin mukaan merkittävä. Se, että lähtisi tekemään hommia toiselle puolelle leiriä ja sitten huomaisi, että jotain puuttuu, veisi enemmän aikaa, kuin että kaikki on yhdessä paikassa jo valmiiksi. Toki verstaalla painavat myös mukavuusnäkökulmat.
- Mukavampaa, kun musiikki soi ja kahvinkeitin porisee, Lahin naurahtaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…