Siirry pääsisältöön

Valaisijat pimenevässä illassa


Lauantai-iltana Säihkeellä vietettiin valokarnevaalia. Valoon keskittynyt ilta alkoi leirilippukuntien osallistumisella yhteisen UV-taideteoksen tekoon. Iltapala tarjottiin ruokakojusta leirisuoralta. Valoilottelu alkoi yhdeltätoista leirisuoralla oleva leirimonumentin valaisulla ja ohjelmalavaa vastapäätä olevan Merikotka-talon päädyssä olleella Eetu Lehmusvaaran suunnittelemalla valoinstallaatiolla. LUX Helsinki henkistä installaatiota oli valmisteltu pitkään. Perjantai-illan hämärässä Eetu teki installaatiolle viime hetken hienosäätöjä Tuomas apunaan.
- On ollut hienoa päästä toteuttamaan valoteosta ja saada uutta kokemusta, Eetu toteaa iloisena ja kiittelee leirin johdon ennakkoluulottomuutta. Ideoita on saanut kehittää eteenpäin hyvässä hengessä.
Ohjelmalavan ympäristöön oli suunniteltu oma spesiaali koko karnevaalin päättävä valoshow. Päälavalle suunniteltuun showhun on käytetty paljon aikaa ja vaivaa.
- Useampi tunti on kulunut pimeässä huoneessa tietokoneen ja projektorin kanssa shown suunnittelussa, shown suunnittelusta ja toteutuksesta vastannut tapahtumatekniikkamestari Timo Vesalainen kertoo.
Timo oli suunnitellut myös avajaisten valoshown. Aurinkoisessa illassa suunnitelmat eivät vain päässeet oikeuksiinsa.
- Avajaisten shown kanssa otin tietoisen riskin, Timo myöntää.
Hieman harmaammalla kelillä valot olisivat näkyneet paremmin. Toki ilta-aurinko oli avajaisyleisölle miellyttävämpi kuin sadetta uhkaavat harmaat pilvet. Sudenpentujen ja seikkailijoiden kotiuduttua vierailupäivän päätteeksi yhteisohjelmat voivat alkaa ja kestää vähän myöhempään. Valokarnevaalin onkin ajoitettu tummuvaan alkuyöhön, jotta teokset pääsevät hienosti oikeuksiinsa.
Kaikki valokarnevaalin toiminnot ovat keskittyneet selkeälle alueelle ja toimivat hienona kokonaisuutena.
- Lauantai-illan valokarnevaali on ehdottomasti yhteisohjelmien näyttävin osa, yhteisohjelmapäällikkö Ville-Valtteri Veikkolainen (kuvassa) toteaa hymyillen.
Ville-Valtteri on syystä tyytyväinen tiimiinsä. Yhteisohjelmat ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia. Ainoat ongelmat ovat liittyneet äänentoistoon. Säihkeen leirialue sijaitsee rahtisataman ja puolustusvoimien sataman välissä, minkä vuoksi langattomilla mikeille on käytössä vain kapea taajuuskaista.
Maantieteellisesti yhteisohjelmatiimi on Säihkeen laajin.
- Tiimiläisiä on yli piirirajojen Uudenmaan lisäksi ainakin Hämeestä, Päpasta ja LSP:stä, Ville-Valtteri mainitsee.
Ville-Valtterin oma piiri on Pohjanmaa.
Valokarnevaali-illan ohjelman päätti ohjelmalavan valoshow. Leirimonumentti oli valaistuna koko yön.

Teksti: Maija Huitu, kuva: Markus Ketola

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…