Siirry pääsisältöön

Suomalaisuutta, sirkusta ja leirin parhaatJos haluat valmistaa perinneruokaa tai vaikka tehdä linnunpöntön, suuntaa katseesi kohti Suomi100 –ohjelmapuistoa. Mud Kitchenissä pääset valmistamaan vanhan ajan pikaruokaa, talkkunahyvettä.
Puistosta löytyy myös muita suomiaiheisia aktiviteetteja, kuten Trivial Pursuit Suomi ja maalaaminen. 
Haastattelimme puistossa olevia partiolaisia, joiden mielestä puisto oli kiva, vaikka sade vähän haittasikin. Mutta ei sekään silti toimintaa hidastanut. 
Sirkuksessa taas pääset testaamaan sirkustaitojasi, kuten keppihevosella ratsastamista tai vaikka jonglöörausta. Eräiden seikkailijoiden mielestä hauskinta oli rosvon kiinniotto ja yksipyöräisellä ajo. 
Kysyimme myös, mikä nuorempien leiriläisten mielestä on kaikkein hauskinta Säihkeellä. Yleisin vastaus oli ruoka ja syöminen tai se, että saa viettää aikaa kavereiden kanssa. Jotkut pitivät kaikesta leirillä ja yhden sudenpennun mielestä kivointa oli sipsien syöminen. Kaikkien mielestä leirillä on hauskaa.  

Teksti ja kuvat: Anni Jokela ja Elli Reinikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…