Siirry pääsisältöön

Suomalaisuutta, sirkusta ja leirin parhaatJos haluat valmistaa perinneruokaa tai vaikka tehdä linnunpöntön, suuntaa katseesi kohti Suomi100 –ohjelmapuistoa. Mud Kitchenissä pääset valmistamaan vanhan ajan pikaruokaa, talkkunahyvettä.
Puistosta löytyy myös muita suomiaiheisia aktiviteetteja, kuten Trivial Pursuit Suomi ja maalaaminen. 
Haastattelimme puistossa olevia partiolaisia, joiden mielestä puisto oli kiva, vaikka sade vähän haittasikin. Mutta ei sekään silti toimintaa hidastanut. 
Sirkuksessa taas pääset testaamaan sirkustaitojasi, kuten keppihevosella ratsastamista tai vaikka jonglöörausta. Eräiden seikkailijoiden mielestä hauskinta oli rosvon kiinniotto ja yksipyöräisellä ajo. 
Kysyimme myös, mikä nuorempien leiriläisten mielestä on kaikkein hauskinta Säihkeellä. Yleisin vastaus oli ruoka ja syöminen tai se, että saa viettää aikaa kavereiden kanssa. Jotkut pitivät kaikesta leirillä ja yhden sudenpennun mielestä kivointa oli sipsien syöminen. Kaikkien mielestä leirillä on hauskaa.  

Teksti ja kuvat: Anni Jokela ja Elli Reinikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…