Siirry pääsisältöön

Säihkeen ohjelma saa kiitosta - kertaa tästä leiriviikon tapahtumat

Leirin viimeinen päivä. Ihan hullua! Vastahan huoneen lattialla oli vain hirveä kasa tavaraa, jotka eivät olleet vielä mahtuneet rinkkaan, ja leirijännitys tuntui jo vatsanpohjassa. Keskiviikkoaamuna bussin startatessa olikin jo helpottunut olo, nyt se vihdoin alkaa!
Säihke on edennyt tähän viimeiseen leiripäivään aurinkoisissa tunnelmissa mahtavan leirifiiliksen kera. Fiilis on välittynyt niin leiridiscoissa kuin leirisuoralla kävellessäkin. On ollut hienoa nähdä, miten hyvin kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa, ja eri ikäkaudet sekoittuvat toisiinsa.


Leiriläisten kanssa jutellessa on tullut selväksi se, että parasta on ollut lämmin sää ja upea hiekkaranta vesipuistoineen. Myös muista ohjelmista on pidetty, seikkailupuistossa on päässyt kokeilemaan rajojaan ja sirkuspuistossa oppimaan uusia taitoja. Tarpojat ovat päässeet osallistumaan Amazing Hanko- ohjelmaan maanantaina, jolloin samoajat osallistuivat eksursioihin. Samoajilta kuuli vaihtelevia mielipiteitä eskursioista, mutta pääosin palaute on ollut positiivista. Myös tarpojat ovat iloisesti kertoneet mukavasta Hanko-päivästä erilaisine rasteineen. Sunnuntaina järjestetystä Säihke-runista on pidetty myös paljon niin leiriläisten ja tekijöiden keskuudessa. 


Toinen sunnuntaina järjestetty ohjelma oli Suomi100-illallinen, joka on saanut paljon positiivista palautetta osakseen. Tunnelmaa, ruokaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta on kehuttu vuolaasti kaikkien keskuudessa. Miinuksia toki aina löytyy, ja tällä illallisella se oli jonojen syntyminen ruokienhakupisteelle. Se ei kuitenkaan pilannut loistavaa tunnelmaa yhteislaulujen lomassa. 


Myös aikuisille ja vaeltajille on järjestetty ohjelmaa, esimerkiksi johtajakahvila Rantakarhu on palvellut koko leirin ajan väsyneitä johtajia. Johtajat ovatkin vaikuttaneet kiitollisilta mahdollisuudesta päästä hengähtämään ja syömään ihania juustokakkuja ja pizzoja. Tiistaina vaeltajat ja aikuiset pääsivät myös laskeutumaan Hangon vesitornista ja pieni porukka pääsi myös pienkonelennolle Syndalenin ylle.
Huomenna pakataankin jo bussit täyteen ja Uudenmaan partiopiirin piirileiri Säihke on ohi. Osalla se kuitenkin vielä jatkuu purkuleirin merkeissä. Toivottavasti kaikki ovat nauttineet leiristä!

Teksti: Helmi Markoff, kuvat: Markus Ketola ja Ossi Hokkanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…