Siirry pääsisältöön

Pyörällä virtaa puhelimeen
Miten puun matka metsästä tehtaaseen etenee? Sitä pääsee selvittämään Säihkeellä.
- Action track -radalla leiriläiset pääsevät istuttamaan puun ja seuraamaan sen kasvua. Pelissä tehdään erilaisia valintoja, mihin rahat käytetään kun puu on kaadettu ja myyty, kertoo Yrityskylän vastuuohjaaja Kati Korpi-Kaija.
Action track on sovellus, jota käytetään tabletilla. Tabletteja saa lainaan Yrityskylän pisteeltä. Yrityskylän markkinointikoordinaattori Jenny Holming kertoo, että Yrityskylä kokeilee action track –rataa Säihkeellä ensimmäistä kertaa.
 - Jos menee hyvin, voidaan käyttää enemmän, Holming sanoo.
Action track –rata on tarkoitettu erityisesti sudenpennuille ja seikkailijoille. Muutkin ovat tervetulleita.
- Kaikki voivat tulla kokeilemaan, varsinkin jos ei tiedä, mistä puu metsätehtaalle tulee.
Radan lisäksi Yrityskylän pisteellä pääsee lataamaan puhelintaan – lihasvoimalla.
- Meille tulee sähköpyörä eli sähköä tuottava pyörä. Sillä polkemalla voi ladata puhelinta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…