Siirry pääsisältöön

Pyörällä virtaa puhelimeen
Miten puun matka metsästä tehtaaseen etenee? Sitä pääsee selvittämään Säihkeellä.
- Action track -radalla leiriläiset pääsevät istuttamaan puun ja seuraamaan sen kasvua. Pelissä tehdään erilaisia valintoja, mihin rahat käytetään kun puu on kaadettu ja myyty, kertoo Yrityskylän vastuuohjaaja Kati Korpi-Kaija.
Action track on sovellus, jota käytetään tabletilla. Tabletteja saa lainaan Yrityskylän pisteeltä. Yrityskylän markkinointikoordinaattori Jenny Holming kertoo, että Yrityskylä kokeilee action track –rataa Säihkeellä ensimmäistä kertaa.
 - Jos menee hyvin, voidaan käyttää enemmän, Holming sanoo.
Action track –rata on tarkoitettu erityisesti sudenpennuille ja seikkailijoille. Muutkin ovat tervetulleita.
- Kaikki voivat tulla kokeilemaan, varsinkin jos ei tiedä, mistä puu metsätehtaalle tulee.
Radan lisäksi Yrityskylän pisteellä pääsee lataamaan puhelintaan – lihasvoimalla.
- Meille tulee sähköpyörä eli sähköä tuottava pyörä. Sillä polkemalla voi ladata puhelinta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…