Siirry pääsisältöön

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Busseja vilisee leirisuoralla ja majoitusalueet tyhjentyvät - leiri on siis loppunut ja Säihkeen purkaminen on alkanut. Leirialueella ajaa myös Avant-pienkuormaajia kuljettajineen.  

Pienkuormaajakuljettajat osallistuvat Säihkeen rakennus- ja purkuleireille talkoolaisina. Kuljettajat harrastavat pienkuormaajilla ajoa, ja he ovat leirialueella toteuttamassa harrastustaan - sekä tietysti auttamassa rakennustöissä. Kuljettajat ovat osa Avantplanet.com-yhteisöä, joka on vuonna 2008 perustettu pienkuormaajakuskien yhteisö. Avantplanet.comin kautta ammattitaitoiset kuskit ovat osallistuneet erilaisten tapahtumien rakennustöihin, esimerkiksi Atlas-partioleirille vuonna 2014 ja Roihulle kesällä 2016.

Yksi kuljettajista on Janne Ollenberg, joka toimii leirillä Avant-pienkuormaajan kuskina. Pienkuormaajat auttoivat rakennusleirillä esimerkiksi tavaran siirroissa ja muissa rakentelun tukitoimissa. Partioleiri on ympäristö, jossa pienkoneajosta on aidosti hyötyä, sillä puukuormat ja tavarakasat siirtyvät niiden avulla kätevästi. Janne osallistui Säihkeelle rakennusleirin aikaan, jolloin hän kuljetti erilaista rakennus- ja puutavaraa leirille.

- Säihkeen rakennusleiri sujui suunnitelmien mukaan, pohjalla on omat Roihun kokemukset, Janne kuvailee rakennusleirin kulkua. 

Yhteistyö partiolaisten kanssa on ollut toimivaa. Ollenbergin mukaan partioyhteistyössä parasta on Avantplanet.com -yhteisön saama näkyvyys sekä se, että kuljettajat pääsevät käyttämään laitteita, joita ei harrastepohjalta muuten pääsisi käyttämään. Yhteisön jäsenkanta on hyvin monipuolinen, minkä ansiosta Ollenberg näkeekin partion hyvänä yhteistyökumppanina.

Pienkuormaajien ja Säihkeelle osallistuneiden rakennusleiriläisten yhteistyö on sujunut pääosin ongelmitta. Vauhdikkaan rakennusleirin aikana ei kuitenkaan voitu välttyä kommelluksilta.

- Lähdimme siirtämään Bajamajaa, ja siellä olikin asiakas sisällä. Ei kiireessä ehdi lukon värikoodia tarkistamaan, nauraa Ollenberg. 

Teksti: Venla Monter, kuva: Nestori Mäntysaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…