Siirry pääsisältöön

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Busseja vilisee leirisuoralla ja majoitusalueet tyhjentyvät - leiri on siis loppunut ja Säihkeen purkaminen on alkanut. Leirialueella ajaa myös Avant-pienkuormaajia kuljettajineen.  

Pienkuormaajakuljettajat osallistuvat Säihkeen rakennus- ja purkuleireille talkoolaisina. Kuljettajat harrastavat pienkuormaajilla ajoa, ja he ovat leirialueella toteuttamassa harrastustaan - sekä tietysti auttamassa rakennustöissä. Kuljettajat ovat osa Avantplanet.com-yhteisöä, joka on vuonna 2008 perustettu pienkuormaajakuskien yhteisö. Avantplanet.comin kautta ammattitaitoiset kuskit ovat osallistuneet erilaisten tapahtumien rakennustöihin, esimerkiksi Atlas-partioleirille vuonna 2014 ja Roihulle kesällä 2016.

Yksi kuljettajista on Janne Ollenberg, joka toimii leirillä Avant-pienkuormaajan kuskina. Pienkuormaajat auttoivat rakennusleirillä esimerkiksi tavaran siirroissa ja muissa rakentelun tukitoimissa. Partioleiri on ympäristö, jossa pienkoneajosta on aidosti hyötyä, sillä puukuormat ja tavarakasat siirtyvät niiden avulla kätevästi. Janne osallistui Säihkeelle rakennusleirin aikaan, jolloin hän kuljetti erilaista rakennus- ja puutavaraa leirille.

- Säihkeen rakennusleiri sujui suunnitelmien mukaan, pohjalla on omat Roihun kokemukset, Janne kuvailee rakennusleirin kulkua. 

Yhteistyö partiolaisten kanssa on ollut toimivaa. Ollenbergin mukaan partioyhteistyössä parasta on Avantplanet.com -yhteisön saama näkyvyys sekä se, että kuljettajat pääsevät käyttämään laitteita, joita ei harrastepohjalta muuten pääsisi käyttämään. Yhteisön jäsenkanta on hyvin monipuolinen, minkä ansiosta Ollenberg näkeekin partion hyvänä yhteistyökumppanina.

Pienkuormaajien ja Säihkeelle osallistuneiden rakennusleiriläisten yhteistyö on sujunut pääosin ongelmitta. Vauhdikkaan rakennusleirin aikana ei kuitenkaan voitu välttyä kommelluksilta.

- Lähdimme siirtämään Bajamajaa, ja siellä olikin asiakas sisällä. Ei kiireessä ehdi lukon värikoodia tarkistamaan, nauraa Ollenberg. 

Teksti: Venla Monter, kuva: Nestori Mäntysaari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…