Siirry pääsisältöön

Partiossa ei koskaan olla yksin - vapaaehtoiset kasasivat kassit vierailijoille


Torstaina valmistauduttiin jo lauantaina olevaan vierailupäivään, kun vierailupäivän ohjelmasta vastaava Johanna Helenius pakkasi apureidensa kanssa vierailijoille jaettavia kasseja omassa Hehkuvat Hukat -leirilippukunnassaan.
-Parasta, kun on innokkaita apulaisia, Johanna toteaa hymyillen.
Hän oli jo varautunut urakoimaan kaikkien kassien pakkauksen yksin. Vapaaehtoisina auttamaan tulleiden leiriläisten joukosta kuuluu toteamus:
-Partiossa ei olla koskaan yksin.
Vierailupäivää on suunnitellut pieni, mutta tehokas tiimi. Johanna, Emmi ja Tuomas ovat saaneet toki apuja piiritoimistolta ja muulta leiriorganisaatiolta. Vierailupäivätiimistä on mukavaa, että Säihkeelle on tulossa paljon vierailijoita.
Varta vasten vierailijoille painettuihin kangaskasseihin tuli numero Partio-lehteä, Säihkeen alueen kartta ja vierailupäivän ohjelma sekä Suomen Partiolaisten yleisesite. Kasseja valmistetaan vierailupäivän ilmoittautumisten mukaan, perhelipullisille vierailijoille kasseja on varattu yksi perhettä kohden.
Vierailupäivään odotetaan tuhatta vierasta ja kasseja kootaan 600 kappaletta. Osalla lauantain vierailijoista ei ole leirillä tuttuja, joiden luona vierailla. Heitä Hankoon houkuttaa mahdollisuus päästä tutustumaan suureen partioleiriin.
Vierailijoiden viihtyvyys riippuu paljon leirin tunnelmasta. Johanna toivoo että leiriläiset olisivat valmiita ohjaamaan ja opastamaan vierailijoita. Lauantain toivotaan olevan ikimuistoinen päivä sekä vierailijoille että leiriläisille.
Teksti ja kuva: Maija Huitu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…