Siirry pääsisältöön

Partiossa ei koskaan olla yksin - vapaaehtoiset kasasivat kassit vierailijoille


Torstaina valmistauduttiin jo lauantaina olevaan vierailupäivään, kun vierailupäivän ohjelmasta vastaava Johanna Helenius pakkasi apureidensa kanssa vierailijoille jaettavia kasseja omassa Hehkuvat Hukat -leirilippukunnassaan.
-Parasta, kun on innokkaita apulaisia, Johanna toteaa hymyillen.
Hän oli jo varautunut urakoimaan kaikkien kassien pakkauksen yksin. Vapaaehtoisina auttamaan tulleiden leiriläisten joukosta kuuluu toteamus:
-Partiossa ei olla koskaan yksin.
Vierailupäivää on suunnitellut pieni, mutta tehokas tiimi. Johanna, Emmi ja Tuomas ovat saaneet toki apuja piiritoimistolta ja muulta leiriorganisaatiolta. Vierailupäivätiimistä on mukavaa, että Säihkeelle on tulossa paljon vierailijoita.
Varta vasten vierailijoille painettuihin kangaskasseihin tuli numero Partio-lehteä, Säihkeen alueen kartta ja vierailupäivän ohjelma sekä Suomen Partiolaisten yleisesite. Kasseja valmistetaan vierailupäivän ilmoittautumisten mukaan, perhelipullisille vierailijoille kasseja on varattu yksi perhettä kohden.
Vierailupäivään odotetaan tuhatta vierasta ja kasseja kootaan 600 kappaletta. Osalla lauantain vierailijoista ei ole leirillä tuttuja, joiden luona vierailla. Heitä Hankoon houkuttaa mahdollisuus päästä tutustumaan suureen partioleiriin.
Vierailijoiden viihtyvyys riippuu paljon leirin tunnelmasta. Johanna toivoo että leiriläiset olisivat valmiita ohjaamaan ja opastamaan vierailijoita. Lauantain toivotaan olevan ikimuistoinen päivä sekä vierailijoille että leiriläisille.
Teksti ja kuva: Maija Huitu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…