Siirry pääsisältöön

Partiossa ei koskaan olla yksin - vapaaehtoiset kasasivat kassit vierailijoille


Torstaina valmistauduttiin jo lauantaina olevaan vierailupäivään, kun vierailupäivän ohjelmasta vastaava Johanna Helenius pakkasi apureidensa kanssa vierailijoille jaettavia kasseja omassa Hehkuvat Hukat -leirilippukunnassaan.
-Parasta, kun on innokkaita apulaisia, Johanna toteaa hymyillen.
Hän oli jo varautunut urakoimaan kaikkien kassien pakkauksen yksin. Vapaaehtoisina auttamaan tulleiden leiriläisten joukosta kuuluu toteamus:
-Partiossa ei olla koskaan yksin.
Vierailupäivää on suunnitellut pieni, mutta tehokas tiimi. Johanna, Emmi ja Tuomas ovat saaneet toki apuja piiritoimistolta ja muulta leiriorganisaatiolta. Vierailupäivätiimistä on mukavaa, että Säihkeelle on tulossa paljon vierailijoita.
Varta vasten vierailijoille painettuihin kangaskasseihin tuli numero Partio-lehteä, Säihkeen alueen kartta ja vierailupäivän ohjelma sekä Suomen Partiolaisten yleisesite. Kasseja valmistetaan vierailupäivän ilmoittautumisten mukaan, perhelipullisille vierailijoille kasseja on varattu yksi perhettä kohden.
Vierailupäivään odotetaan tuhatta vierasta ja kasseja kootaan 600 kappaletta. Osalla lauantain vierailijoista ei ole leirillä tuttuja, joiden luona vierailla. Heitä Hankoon houkuttaa mahdollisuus päästä tutustumaan suureen partioleiriin.
Vierailijoiden viihtyvyys riippuu paljon leirin tunnelmasta. Johanna toivoo että leiriläiset olisivat valmiita ohjaamaan ja opastamaan vierailijoita. Lauantain toivotaan olevan ikimuistoinen päivä sekä vierailijoille että leiriläisille.
Teksti ja kuva: Maija Huitu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…