Siirry pääsisältöön

Partio-osaaminen esiin - syksyllä uusia osaamismerkkejä


Partiossa opitaan monia erilaisia taitoja, mutta opitut taidot eivät aina näy partiotoiminnan ulkopuolelle. Suomen Partiolaiset haluaa edesauttaa jäseniään hyödyntämään partiossa hankittua osaamista. Välineinä osaamisen näkyväksi tekemisessä ovat osaamismerkit ja validoidut partiokoulutukset.
Osaamismerkkejä on tällä hetkellä kolme: yhdistyksen puheenjohtajan osaamismerkki, yhdistyksen sihteerin osaamismerkki ja varainhankintaosaajan osaamismerkki. Varainhankitaosaaja on suunniteltu erityisesti lippukunnan adventtikalenterikampanjan päälliköille. Digitaalisella osaamismerkillä tuodaan esiin tietoja, taitoja ja osaamista. Merkin voi liittää myös sähköiseen CV:hen tai jakaa sosiaalisessa mediassa.
- Syksyllä on tulossa lisää osaamismerkkejä. Uudet osaamismerkit liittyvät muonitukseen ja viestintään, Säihkeen koulutuskoordinaattori Johanna Heinonen kertoo.
Heinonen piti tiistaina pop up -teltalla tietoiskua osaamismerkeistä ja opintopisteytyksistä.
Partiolaiset tekevät asioita, joita pitkän linjan ammattilaiset eivät ole tehneet.
Esimerkkinä Heinonen mainitsee Säihkeen Suomi100 - juhlaillallisen. Ammattikorkeakoulun matkailu- ja ravitsemusalan opettajien näkökulmasta kolmen ruokalajin illallisen toteuttaminen tuhannelle hengelle metsäolosuhteissa olisi työläs ja vaikea projekti. Partiolaiset kuitenkin toteuttivat moisen ilman suuria ongelmia.

Teksti ja kuva: Maija Huitu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…