Siirry pääsisältöön

Osaatko tiskata oikein Säihkeellä?


Lounaat ja päivälliset nautitaan Sähkeellä leiriravintola Murrkinalla. Murrkinalla on käytössä aikaisemmilta suurleireiltä tutut tiskilinjastot. Ensimmäisenä leiripäivänä osa tiskilinjoista ei vielä veden puutteen takia ollut käytössä, mikä aiheutti ruuhkaa. Tiskauksen nopeuttamiseksi keittiöhenkilökunta jeesasikin lounaalla leiriläisiä tiskauksessa.
- On monilla leireillä tullut tiskattua, Katariina Finer Hyvinkään Miilupartiosta (Mipa) naurahtaa. Finer kuuluu Murrkinalla pestissä olevaan Hupijormat- samoajaryhmään.

Miten tiskilinjastolla sitten kuuluisi toimia?
Katariina Finer, Jimi Salmi, Kasperi Lounaskorpi, Veli Virtanen ja Malla Hautala Hupijormat-samoajaryhmästä kertovat leirilehti Hileelle, miten homma toimii.

Aivan ensimmäiseksi tyhjennetään lautanen mahdollisista ruuantähteistä ennen tiskilinjastoa olevaan biojäteastiaan. Näin tiskilinjaston pesuvesi pysyy puhtaampana pidempään. Itse tiskilinjastossa on neljä allasta. Kahdessa ensimmäisessä on tiskiainetta. Ensimmäisessä altaassa on esipesu ja toisessa varsinainen pesu. Kahdessa viimeisessä altaassa huuhdotaan astiat. Toimiessaan oikein tiskilinjastoon ei pitäisi suuria jonoja.

Säihkeen tekniikka oli ensimmäisenä päivänä ahkeroinut. Käsienpesupisteet  ja useita tiskilinjoja oli saatu käyttöön päivälliselle. Jonoja kertyi jonkin verran, mutta tiskaamaan pääsi  melko nopeasti. Pesuvesi oli sopivan lämmintä.


Teksti: Maija Huitu, kuva: Markus Ketola

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…