Siirry pääsisältöön

Osaatko tiskata oikein Säihkeellä?


Lounaat ja päivälliset nautitaan Sähkeellä leiriravintola Murrkinalla. Murrkinalla on käytössä aikaisemmilta suurleireiltä tutut tiskilinjastot. Ensimmäisenä leiripäivänä osa tiskilinjoista ei vielä veden puutteen takia ollut käytössä, mikä aiheutti ruuhkaa. Tiskauksen nopeuttamiseksi keittiöhenkilökunta jeesasikin lounaalla leiriläisiä tiskauksessa.
- On monilla leireillä tullut tiskattua, Katariina Finer Hyvinkään Miilupartiosta (Mipa) naurahtaa. Finer kuuluu Murrkinalla pestissä olevaan Hupijormat- samoajaryhmään.

Miten tiskilinjastolla sitten kuuluisi toimia?
Katariina Finer, Jimi Salmi, Kasperi Lounaskorpi, Veli Virtanen ja Malla Hautala Hupijormat-samoajaryhmästä kertovat leirilehti Hileelle, miten homma toimii.

Aivan ensimmäiseksi tyhjennetään lautanen mahdollisista ruuantähteistä ennen tiskilinjastoa olevaan biojäteastiaan. Näin tiskilinjaston pesuvesi pysyy puhtaampana pidempään. Itse tiskilinjastossa on neljä allasta. Kahdessa ensimmäisessä on tiskiainetta. Ensimmäisessä altaassa on esipesu ja toisessa varsinainen pesu. Kahdessa viimeisessä altaassa huuhdotaan astiat. Toimiessaan oikein tiskilinjastoon ei pitäisi suuria jonoja.

Säihkeen tekniikka oli ensimmäisenä päivänä ahkeroinut. Käsienpesupisteet  ja useita tiskilinjoja oli saatu käyttöön päivälliselle. Jonoja kertyi jonkin verran, mutta tiskaamaan pääsi  melko nopeasti. Pesuvesi oli sopivan lämmintä.


Teksti: Maija Huitu, kuva: Markus Ketola

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…