Siirry pääsisältöön

"Mauttomia korkeintaan henkilökunnan jutut" - Säihkeen kahviloissa on jokaiselle jotain


Kahvi on monelle leiri arjessa merkittävässä roolissa. Kuppi kuumaa saa jaksamaan vähän harmaanpanakin päivänä. Kahvin saa edullisimmin ostamalla sen omaan mukiin. Paniikkiin ei tarvitse joutua, jos akuutti kahvin tarve iskee ja omaa mukia ei ole matkassa mukana. Kahviloista on saatavilla pahvisia kahvimukeja 50 sentin hintaan.
Not so Smoothie -kahvilaravintola palvelee kaikkia leiriläisiä pääleiritoimiston läheisyydessä.
Kaikki tarjolla olevat tuotteet ovat vähälaktoosisia. Myös täysin laktoosittomia, maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja löytyy Not so Smoothien tiskistä. Myydyimpiin tuotteisiin kuuluu klassikkopari: kahvi ja berliininmunkki.
Not so Smoothie palvelee asiakkaita aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Poikkeuksina ovat vierailupäivä ja viimeinen leiri-ilta, jolloin ollaan auki puoli yhteen. Makeiden herkkujen lisäksi tarjolla on myös ruokaisampaa syötävää.
-Tortillat ja nachot ovat olleet hyvin suosittuja. Ja jos haluaa kevyttä ja raikasta välipalaa, kannattaa testata kahvilamme smoothie valikoima, Janne Haonperä suosittelee tiskin takaa.
Hileen toimittaja päätyi testaamaan kahvilan suositun “Loisteliaat nachot”-annoksen. Henny Jaakkolan kokoamaan annokseen kuului korillinen maissinachoja kotitekoisen salsan kera.

Vesipuisto-ohjelmalaakson vieressä sijaitsee johtajakahvila Rantakarhu. Päiväsaikaan kello 9:30-11 ja 14-16 on auki Rantakarhun sisäkahvila. Tarjolla on kahvia ja teetä sekä erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja. Teevalikoima on laaja ja kahviaan saa tuunattua makusiirapilla.
- Valikoimassa on paljon gluteenittomia tuotteita. Myös täysin maidotonta, laktoositonta, munatonta tai kasvisruokavaliota noudattaville asiakkaille löytyy syötävää, Kaisa Pohjonen kertoo.
Makeista tuotteista suosituin on juustokakku, munkkien toimiessa hyvänä haastajana.
Valikoimassa ei suoraan ole vegaanista tuotetta, mutta tarvittaessa Rantakarhun henkilökunta toteuttaa vegaaniasiakkaiden toiveita olemassa olevien mahdollisuuksiensa mukaan.
Toinen listalta puuttuva tuoteryhmä ovat mauttomat tuotteet.
-Mauttomia ovat korkeintaan henkilökunnan jutut, Jussi Leinonen naurahtaa.
Rantakarhussa on päiväsaikaan erilaisia tilauksia, kuten ravintoluentoja ja johtajatapaamisia. Kahvila palvelee myös hyvänä johtajahuollon toteutuspaikkana. Kahvilasalista löytyy erikseen muun muassa “väsyneiden johtajien pöytä”.
Iltakuuden jälkeen aukeaa Rantakarhun rannassa oleva ulkokahvila ja johtajakahvila muuttuu K15 alueeksi. Johtajakahvila on auki yökahteen.Iltakuudesta eteenpäin tarjolla on myös Rantakarhun Notskimenu. Notskimenun suosikiksi on alkuleiristä noussut pizza.

Teksti ja kuvat: Maija Huitu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…