Siirry pääsisältöön

Leirisuoralta lentoon


Tiistaina leirisuoralla viihdytti Ilmavoimien esittelypiste. Teltalla pyöri paljon asiasta kiinnostuneita partiolaisia, enimmäkseen poikia. Esittelijät ottivat heti kontaktia, kun telttaan astui ja tietoa kyllä sai, jos sitä halusi kuulla.
Teltan vetonaulana toimii lentokonesimulaattori, jolla voi kokeilla lentokoneella laskeutumista Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lentämään pääsevät kaikenikäiset leiriläiset. Esittelijä antaa ohjeita, ja myös auttaa ohjaamisessa ettei heti alkuun lennä päin puuta tai suoraan maahan. Jotkut pääsivät kokeilemaan myös silmukoiden tekemistä. Lennolta saa mukaansa Ilmavoimien pinssin ja putkihuivin.
Pisteeltä löytyy myös inttivisa, jota pääsee pelaamaan neljällä eri vaikeustasolla sekä muistipeli, josta voi voittaa palkinnon ryhmälleen. Ilmavoimien piste on siis loistava paikka vierailla vielä keskiviikkona, viimeisenä virallisena leiripäivänä.

Teksti: Helmi Markoff, kuva: Juge Heikkilä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…