Siirry pääsisältöön

Lataamista ilman sähköä - säkkituolit ja riipputuolit kutsuvat lepohetkeenAlaleirien sydämessä on teltta, jonka nimi on varmasti hämännyt monia. Lataamossa ei siis ladata puhelinta tai virtapankkeja vaan sen tarkoituksena on tarjota hengähdyspaikkaa jokaiselle leiriläiselle. Eila ”Eilis” Musikka toimii Säihkeellä leiriseppona. Leirisepot ovat pääosin partiotyöntekijöitä ev. lut. seurakunnista.
Eiliksen mukaan kävijöitä on ollut ihan mukavasti, ja varmasti loppuleiriä kohden kävijät lisääntyvät. Lataamon kupeessa roikkuvat riippumatot ovat keränneet nuorimpia hengailemaan, ja pienimpien lähdettyä myös aikuiset ovat kaivanneet hetken hengähdystä hektisestä leirielämästä.

Lataamoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa Uudenmaan piirileirillä ja toimintaa aiotaan kehittää palautteiden perusteella seuraaville leireille. Suosiossa on ollut non-stoppina toimiva Helmipolku, jonne voi mennä rauhoittumaan itsekseen tai kaverin kanssa mihin aikaan tahansa upeisiin maisemiin.
Lataamon teltassa on erilaista ajanvietettä, esimerkiksi pelejä, kirjoja ja näpertelyä. Säkkituoleille pääsee rentoutumaan tai teltan ulkopuolelle tuoleille juttelemaan leiriseppojen kanssa.
- Usein on käynyt niin, että pari ihmistä on tullut käymään ja tuonut seuraavalla kerralla kavereita mukanaan, Eilis kertoo.
Myös erilaisia hartaushetkiä on järjestetty leirin aikana. Niissä on ollut mukavasti osallistujia.
- Kyllä näin isoilta leireiltä löytyy aina ihmisiä, jotka haluavat osallistua hengelliseen ohjelmaan, Eilis toteaa.
Siihen on vielä loppuleirilläkin mahdollisuus käymällä Lataamossa tai osallistumalla tiistaina järjestettäviin Partion arvot-keskusteluun kello 15-16 Rantakarhussa ja Luontohetkeen leirikappelissa kello 22:45.

Teksti: Helmi Markoff, kuvat: Ossi Hokkanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…