Siirry pääsisältöön

Lataamista ilman sähköä - säkkituolit ja riipputuolit kutsuvat lepohetkeenAlaleirien sydämessä on teltta, jonka nimi on varmasti hämännyt monia. Lataamossa ei siis ladata puhelinta tai virtapankkeja vaan sen tarkoituksena on tarjota hengähdyspaikkaa jokaiselle leiriläiselle. Eila ”Eilis” Musikka toimii Säihkeellä leiriseppona. Leirisepot ovat pääosin partiotyöntekijöitä ev. lut. seurakunnista.
Eiliksen mukaan kävijöitä on ollut ihan mukavasti, ja varmasti loppuleiriä kohden kävijät lisääntyvät. Lataamon kupeessa roikkuvat riippumatot ovat keränneet nuorimpia hengailemaan, ja pienimpien lähdettyä myös aikuiset ovat kaivanneet hetken hengähdystä hektisestä leirielämästä.

Lataamoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa Uudenmaan piirileirillä ja toimintaa aiotaan kehittää palautteiden perusteella seuraaville leireille. Suosiossa on ollut non-stoppina toimiva Helmipolku, jonne voi mennä rauhoittumaan itsekseen tai kaverin kanssa mihin aikaan tahansa upeisiin maisemiin.
Lataamon teltassa on erilaista ajanvietettä, esimerkiksi pelejä, kirjoja ja näpertelyä. Säkkituoleille pääsee rentoutumaan tai teltan ulkopuolelle tuoleille juttelemaan leiriseppojen kanssa.
- Usein on käynyt niin, että pari ihmistä on tullut käymään ja tuonut seuraavalla kerralla kavereita mukanaan, Eilis kertoo.
Myös erilaisia hartaushetkiä on järjestetty leirin aikana. Niissä on ollut mukavasti osallistujia.
- Kyllä näin isoilta leireiltä löytyy aina ihmisiä, jotka haluavat osallistua hengelliseen ohjelmaan, Eilis toteaa.
Siihen on vielä loppuleirilläkin mahdollisuus käymällä Lataamossa tai osallistumalla tiistaina järjestettäviin Partion arvot-keskusteluun kello 15-16 Rantakarhussa ja Luontohetkeen leirikappelissa kello 22:45.

Teksti: Helmi Markoff, kuvat: Ossi Hokkanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…