Siirry pääsisältöön

Kivaa, hauskaa, sikasiistiä - samoajien tunnelmia leiriltä
Kaikki samoajat, joille olen jutellut, ovat olleet sitä mieltä, että Säihkeellä on kivaa, hauskaa, sikasiistiä tai vähintäänkin ihan kivaa. Parhaita asioita ovat esimerkiksi hyvä sää, aktiviteetit, ruoka, ekskursio, pesti  ja leiripaikka


Toki joka leiriltä löytyy myös huonoja puolia. Kävelymatkat ovat pitkiä, pestauksen kanssa on ollut sekaannuksia ja välillä sataa. Eikä Leijonakuninkaan biisikään ollut kaikkein paras aamuherätys. Nämä asiat ovat kuitenkin suhteellisen pieniä ja eivät ole pilanneet leirifiilistä.


Monet samoajat ovat olleet jo useita vuosia partiossa, mutta silti Säihkeellä on opittu uusia asioita. Useat ovat tutustuneet ihmisiin ja saaneet uusia kavereita ja esimerkiksi Konfliktin Keskellä –ekskursiossa käyneet oppivat empatiaa ja saivat tietää pakolaisista. Kyseistä ekskursiota suositeltiin tuleville samoajille ja muille kiinnostuneille lämpimästi. Muita ekskursioita ei vielä ole pidetty, mutta todennäköisesti niistäkin jää mahtavia muistoja. 


Leiri on vasta puolivälissä, joten aikaa on vielä runsaasti. Monet samoajat aikoivat vielä ainakin tutustua uusiin ihmisiin ja uida. Toisaalta joidenkin toiveena on parantua esimerkiksi flunssasta.


Samoajat suosittelivat kaikille, että kannattaa kokeilla sähköpyörää, syödä pehmistä, tutustua ihmisiin ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada hienoja muistoja. 


 
Teksti ja kuvat: Elli Reinikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…