Siirry pääsisältöön

Kivaa, hauskaa, sikasiistiä - samoajien tunnelmia leiriltä
Kaikki samoajat, joille olen jutellut, ovat olleet sitä mieltä, että Säihkeellä on kivaa, hauskaa, sikasiistiä tai vähintäänkin ihan kivaa. Parhaita asioita ovat esimerkiksi hyvä sää, aktiviteetit, ruoka, ekskursio, pesti  ja leiripaikka


Toki joka leiriltä löytyy myös huonoja puolia. Kävelymatkat ovat pitkiä, pestauksen kanssa on ollut sekaannuksia ja välillä sataa. Eikä Leijonakuninkaan biisikään ollut kaikkein paras aamuherätys. Nämä asiat ovat kuitenkin suhteellisen pieniä ja eivät ole pilanneet leirifiilistä.


Monet samoajat ovat olleet jo useita vuosia partiossa, mutta silti Säihkeellä on opittu uusia asioita. Useat ovat tutustuneet ihmisiin ja saaneet uusia kavereita ja esimerkiksi Konfliktin Keskellä –ekskursiossa käyneet oppivat empatiaa ja saivat tietää pakolaisista. Kyseistä ekskursiota suositeltiin tuleville samoajille ja muille kiinnostuneille lämpimästi. Muita ekskursioita ei vielä ole pidetty, mutta todennäköisesti niistäkin jää mahtavia muistoja. 


Leiri on vasta puolivälissä, joten aikaa on vielä runsaasti. Monet samoajat aikoivat vielä ainakin tutustua uusiin ihmisiin ja uida. Toisaalta joidenkin toiveena on parantua esimerkiksi flunssasta.


Samoajat suosittelivat kaikille, että kannattaa kokeilla sähköpyörää, syödä pehmistä, tutustua ihmisiin ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada hienoja muistoja. 


 
Teksti ja kuvat: Elli Reinikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…