Siirry pääsisältöön

Kivaa, hauskaa, sikasiistiä - samoajien tunnelmia leiriltä
Kaikki samoajat, joille olen jutellut, ovat olleet sitä mieltä, että Säihkeellä on kivaa, hauskaa, sikasiistiä tai vähintäänkin ihan kivaa. Parhaita asioita ovat esimerkiksi hyvä sää, aktiviteetit, ruoka, ekskursio, pesti  ja leiripaikka


Toki joka leiriltä löytyy myös huonoja puolia. Kävelymatkat ovat pitkiä, pestauksen kanssa on ollut sekaannuksia ja välillä sataa. Eikä Leijonakuninkaan biisikään ollut kaikkein paras aamuherätys. Nämä asiat ovat kuitenkin suhteellisen pieniä ja eivät ole pilanneet leirifiilistä.


Monet samoajat ovat olleet jo useita vuosia partiossa, mutta silti Säihkeellä on opittu uusia asioita. Useat ovat tutustuneet ihmisiin ja saaneet uusia kavereita ja esimerkiksi Konfliktin Keskellä –ekskursiossa käyneet oppivat empatiaa ja saivat tietää pakolaisista. Kyseistä ekskursiota suositeltiin tuleville samoajille ja muille kiinnostuneille lämpimästi. Muita ekskursioita ei vielä ole pidetty, mutta todennäköisesti niistäkin jää mahtavia muistoja. 


Leiri on vasta puolivälissä, joten aikaa on vielä runsaasti. Monet samoajat aikoivat vielä ainakin tutustua uusiin ihmisiin ja uida. Toisaalta joidenkin toiveena on parantua esimerkiksi flunssasta.


Samoajat suosittelivat kaikille, että kannattaa kokeilla sähköpyörää, syödä pehmistä, tutustua ihmisiin ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada hienoja muistoja. 


 
Teksti ja kuvat: Elli Reinikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…