Siirry pääsisältöön

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"


Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja jamboreista.
- Mutta ei ollut hajuakaan, että jos käyt partiossa, mitä siellä tehdään.
Pesonen kertoo pienenä olleensa tutustumassa partioon. Mieleen on jäänyt askartelu ja selviytymisen opiskelu, vaikka aika lienee kullannut muistot. Partio kiinnosti, sillä Aku Ankasta oli jäänyt mielikuva, että pääsee puuhastelemaan metsässä ja että partio on yhteisöllinen harrastus.
- Aina on kiehtonut, mutta ei ole tullut ikinä lähdettyä enkä ole oikein tiennyt tai ottanut selvää. Hauska, että pääsi tätä kautta tsekkaamaan, mitä täällä on, Kankare lisää.
 Kumpikin lähtisi partioleirille uudestaan.
- Olisi hauska kokeilla. Monet on täällä kaksi viikkoa, nyt ollaan vaan niin lyhyt aika, sanoo Pesonen.
Sekä Kankare että Pesonen yllättyvät kuullessaan, että partioleirille pääsee, vaikkei kuuluisikaan partioon ja että partioon voi liittyä koska tahansa.
- Ja täällä oli leirihotelli, olisi kiva tulla kokeilemaan.

Teksti: Riina Haapala, kuva: Markus Ketola

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…