Siirry pääsisältöön

Aallonharjalla Hankoon - Petteri Salminen rakensi veneen ja matkasi sillä Rymättylästä HankoonPetteri Salmisella ja hänen tyttärellään Karolalla on takanaan pitkä matka Lounais-Suomesta.
- Naantalin läheltä, sieltä Muumimamman takapihalta, Petteri naurahtaa, kun lähtöpaikka Rymättylä ei soita kelloja.
- Kuusi tuntia siinä meni, ruokailuineen ja tankkauksineen.
Säihke on vetänyt ihmisiä mukaan kauempaakin kun Uudeltamaalta.
- Raksan takia tulin tänne.
Raksalla hänen hommaansa oli pienempien suosikin, vesiliukumäen rakentelu.
- Aina olen isoilla leireillä ollut vesiohjelmassa.

 Vene sopii hyvin kuvioon, sillä sen avulla Petteri on voinut vahtia melojien ja SUP-lautailijoiden reittiä vedestä käsin. Vene on Petterin suunnittelema, ja hän tekee sitä päivätyökseen. Kyseinen vene on valmistunut marraskuussa. Kovin pitkiä matkoja hän ei yleensä veneillään matkusta.
- Enemmänkin sellaista lähialuematkailua, Petteri kertoo.

Säihke onkin ensimmäinen isompi leiri, jonne hän on tullut veneellä. Venettä käytetään enemmän lippukuntatoiminnassa, esimerkiksi kaluston kuljetuksessa.
- Seuraavaksi sitten Satahangalle, Petteri toteaa, kun puheeksi tulevat seuraavat leirit.
Meripartioleiri Satahangalla veneet eivät olekaan niin ihmeellinen asia kuin Säihkeellä, vaikka merenrannalla ollaan.

Teksti: Helmi Markoff, Kuvat: Jonne Sjögren

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…