Siirry pääsisältöön

Aallonharjalla Hankoon - Petteri Salminen rakensi veneen ja matkasi sillä Rymättylästä HankoonPetteri Salmisella ja hänen tyttärellään Karolalla on takanaan pitkä matka Lounais-Suomesta.
- Naantalin läheltä, sieltä Muumimamman takapihalta, Petteri naurahtaa, kun lähtöpaikka Rymättylä ei soita kelloja.
- Kuusi tuntia siinä meni, ruokailuineen ja tankkauksineen.
Säihke on vetänyt ihmisiä mukaan kauempaakin kun Uudeltamaalta.
- Raksan takia tulin tänne.
Raksalla hänen hommaansa oli pienempien suosikin, vesiliukumäen rakentelu.
- Aina olen isoilla leireillä ollut vesiohjelmassa.

 Vene sopii hyvin kuvioon, sillä sen avulla Petteri on voinut vahtia melojien ja SUP-lautailijoiden reittiä vedestä käsin. Vene on Petterin suunnittelema, ja hän tekee sitä päivätyökseen. Kyseinen vene on valmistunut marraskuussa. Kovin pitkiä matkoja hän ei yleensä veneillään matkusta.
- Enemmänkin sellaista lähialuematkailua, Petteri kertoo.

Säihke onkin ensimmäinen isompi leiri, jonne hän on tullut veneellä. Venettä käytetään enemmän lippukuntatoiminnassa, esimerkiksi kaluston kuljetuksessa.
- Seuraavaksi sitten Satahangalle, Petteri toteaa, kun puheeksi tulevat seuraavat leirit.
Meripartioleiri Satahangalla veneet eivät olekaan niin ihmeellinen asia kuin Säihkeellä, vaikka merenrannalla ollaan.

Teksti: Helmi Markoff, Kuvat: Jonne Sjögren

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säihkeen rakentaminen on alkanut!

Tekniikan rakennuspajassa sirkkeli soi, rakentamisen vastuuhenkilöiden radiopuhelimet pauhaa ja pienkuormaajat ajavat ympäri leirialuetta - Säihkeen rakennusleiri on päässyt virallisesti alkamaan! Säihkettä rakennetaan neljänä kokonaisena päivänä ennen leirin alkua yli sadan innokkaan vapaaehtoisen voimin.

Rakennusleirin tavoitteena on rakentaa kaikki leirillä käytettävä infrastruktuuri. Käytännössä alueelle asennetaan satoja metrejä pitkä vesiverkosto, vedetään sähköjohdot sekä rakennetaan vessat, ruokailualueet ja suihkut. Rakennusleiri on tekniikan päivystyksessä toimivan Teea Forsströmin mielestä sujunut tähän mennessä hyvin.

- Säät ovat suosineet ja tekijöiden fiilis on korkealla. Tavarantoimitusten kanssa on ollut jonkin verran haasteita, mutta kaikesta on tähän mennessä selvitty, Teea kertoo.
Vesi- ja sähköverkoston lisäksi leirialueelle nousee rakennusleirin aikana erilaisia rakennelmia. Yksi niistä on leirisairaala, joka koostuu kiinteänä tukipisteenä toimivasta Puolustusvoimie…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…

Lukiokurssi Säihkeestä - tällaista on opiskelu partiolukiossa

Säihkeelle osallistuu pieni joukko Pihtiputaan lukiossa Partio- ja johtajalinjalla opiskelevia partiolaisia. Hile haastatteli heistä kahta, Simeon Heikkistä ja Ilona Tiaista.
Vaasasta lähtöisin oleva Simeonin Pihtiputaalle houkutteli mahdollisuus yhdistää harrastus koulunkäyntiin. Säihkeestä hän kuuli Ilonan poikaystävältä. Säihkeellä ensihoitajan ammatista haaveilevalla vapaapalokuntalaismiehellä on pestit EA:n ja pelastuksen tiimeissä.
Pihtiputaalta löytyy partiolinjan lisäksi neljä muuta erikoislinjaa ja yleislinja. Linjaopintoja on koulun aikana 16 lukiokurssia.
- Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti viikossa, mutta lukujärjestykset elävät tarpeen mukaan, Simeon kertoo.
Partio- ja johtajalinjan linjaopinnoista neljäsosa on partiosisältöjä. Lukion ohessa voi halutessaan suorittaa myös samoajan ikäkausiohjelman ja partiojohtajan peruskurssin.
Partiolinjalaiset ovat linjaopintojensa puitteissa järjestäneet tapahtumia ja tehneet erilaisia projekteja ja opintomatkoja. Yksi opintoma…