Siirry pääsisältöön

Aallonharjalla Hankoon - Petteri Salminen rakensi veneen ja matkasi sillä Rymättylästä HankoonPetteri Salmisella ja hänen tyttärellään Karolalla on takanaan pitkä matka Lounais-Suomesta.
- Naantalin läheltä, sieltä Muumimamman takapihalta, Petteri naurahtaa, kun lähtöpaikka Rymättylä ei soita kelloja.
- Kuusi tuntia siinä meni, ruokailuineen ja tankkauksineen.
Säihke on vetänyt ihmisiä mukaan kauempaakin kun Uudeltamaalta.
- Raksan takia tulin tänne.
Raksalla hänen hommaansa oli pienempien suosikin, vesiliukumäen rakentelu.
- Aina olen isoilla leireillä ollut vesiohjelmassa.

 Vene sopii hyvin kuvioon, sillä sen avulla Petteri on voinut vahtia melojien ja SUP-lautailijoiden reittiä vedestä käsin. Vene on Petterin suunnittelema, ja hän tekee sitä päivätyökseen. Kyseinen vene on valmistunut marraskuussa. Kovin pitkiä matkoja hän ei yleensä veneillään matkusta.
- Enemmänkin sellaista lähialuematkailua, Petteri kertoo.

Säihke onkin ensimmäinen isompi leiri, jonne hän on tullut veneellä. Venettä käytetään enemmän lippukuntatoiminnassa, esimerkiksi kaluston kuljetuksessa.
- Seuraavaksi sitten Satahangalle, Petteri toteaa, kun puheeksi tulevat seuraavat leirit.
Meripartioleiri Satahangalla veneet eivät olekaan niin ihmeellinen asia kuin Säihkeellä, vaikka merenrannalla ollaan.

Teksti: Helmi Markoff, Kuvat: Jonne Sjögren

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienkuormaaja lähti siirtämään Bajamajaa - yllätys oli melkoinen, kun sisällä olikin asiakas

Eka kerta partioleirillä - Eeddspeaks ja Vinkare: "Tulisin uudestaankin"

Videobloggaajat Eeddspeaks eli Eetu Pesonen ja Vinkare eli Ville Kankare vierailivat tiistaina elämänsä ensimmäistä kertaa partioleirillä. Säihkeellä Pesonen ja Kankare pääsivät muun muassa tutustumaan leirialueeseen ja kokeilemaan seikkailupuiston aktiviteetteja.
Pesonen kertoo, että hänellä on muutamia sukulaisia, jotka ovat partiossa. Heidän puheistaan Pesonen tiesi, että on isoja tapahtumia. Mitään näin isoa hän ei kuitenkaan odottanut.
- Ehkä odotin samaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Odotin, että on telttoja ja siinä se, mutta olikin erilaisia alueita ja tosi mielenkiintoisia rakennelmia ja paljon riippumattoja, Pesonen sanoo.
- Positiivinen yllätys.
Kankareen partio-opit tulevat samasta lähteestä kuin monen muunkin: Aku Ankasta.
- Mulla oli sudenpentujen käsikirja ja se vaikutti hankalalta. Jotenkin oli mielikuva, että pitää olla jämpti. Mutta täällähän on aika paljon hauskoja aktiviteetteja, Kankare sanoo.
Kankare on toki kuullut kavereiltaan partioleireistä ja ja…

Kuuluuko partio kaikille? - Pinkkipartio muuttaa asenteita

Säihkeellä on mukana myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien partiolaisten yhteisöstä syntynyt Pinkkipartio. Pinkkipartiolla on leirisuoralla oma sateenkaaricorneri. Perjantaina päivällä auenneessa cornerissa on mahdollista lakata omat kyntensä kynsibuffassa, aktiviteeteissa tutustua sateenkaarisanastoon tai pureutua stereotypioihin sekä testata ja päivittää omia tietojaan Monimuotoisuus pähkinänkuoressa -infopaketin kanssa.
- Haluamme jakaa asiallista tietoa ja olla mukana muuttamassa asenneilmapiiriä, Veera Hatakka Pinkkipartiosta kertoo.
Veera viettää paljon aikaa sateenkaaricornerilla, mutta häntä saa tulla nykäisemään hihasta muuallakin leirialueella, jos on jotain kysyttävää tai kerrottavaa. Cornerin ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja erilaisia workshoppeja.  Sateenkaaricorneri on auki perjantaista tiistaihin kello 10-12, 13-17 ja 18-22.30
Pinkkipartio haluaa edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuol…